Zserbógolyó
Egy könnyű, gyorsan elkészíthető nasit mutatok be.. Szükségünk lesz hozzá a kamrapolcról egy kicsi sárgabarack lekvárra. Szerencsére maradt még a tavalyi évből. A kertemben még nem terem a kis fácskám, még csak idén tavasszal ültettem, a piacon pedig nagyon drága volt a barack, nem tudtam megvenni.
Hozzávalók:
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg dió1 cs vaníliás cukor (vagy agy kevés vanília aroma)
- 4 ek sárgabarack lekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 tk olaj
A diót megdaráljuk, egy tálba öntjük, hozzáadjuk a kekszet, a vaníliacukrot és a sárgabarack lekvárt. Összekeverjük őket, egy jól formázható masszává gyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve kis darabokból golyókat formázunk. A csokit vízgőz felett az olajjal felolvasszuk. A golyókat megforgatjuk benne. Különböző módszereket próbáltam arra, hogyan rakjam le a csokis golyókat a csoki megdermedéséig, de eddig semmi nem jött be, így simán csak tányérra rakom egymástól kicsit távolabb, hogy ne érjenek össze. Hagyjunk pár darabot csoki nélkül is, hátha valakinek így jobban ízlik. Hűtőbe téve a csoki hamar megdermed, tálalásig érdemes ott tartani.
További receptekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKanál, befőzéssel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKonyha, kerttel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKert, és kreatív ötletekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKuckó oldalaimon érheted el.