Szamócás muffin

2024.01.07
Szamócás muffin
Szamócás muffin

Tulajdonképpen írhatnám címnek bármilyen muffin jelzőjét is, mert mindig ugyanazt az alapreceptet használom. Azért szamócás, mert ezt sütöttem meg, amikor a bejegyzést készítettem. Az alaprecept rendkívül egyszerű, mércés kancsóval mérek, és bármivel ízesítek. Szerintem ez elég ígéretesnek hangzik.

Hozzávalók

Alaprecepthez (kb 24 db muffinra elég):

  • 6 dl liszt
  • 2 dl cukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk sütőpor
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1,5 dl olaj

Egyéb ízesítés:

  • kakaópor
  • csokireszelék
  • fahéj
  • ciromhéj
  • gyümölcsök
  • aromák
  • ezek kombinációi, stb.

Egy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sütőport. Hozzáöntjük a tejet, olajat, beleütjük a tojásokat. Az egészet mixerrel keverjük, akkor jó, ha kicsit buborékozik. Ha a szamócás muffint készítjük, keverjünk a tésztához reszelt citromhéjat, esetleg egy kis vanília vagy rumaromát. A tepsit béleljük ki muffinpapírral, vagy szilikonos muffinsütővel. Mindegyikbe tegyünk egy ek tésztát, majd egy szem szamócát, és újból tésztát. A forma ne legyen tele. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig süssük. Tipp: ha nem számít, hogy szép kerek legyen a muffin formája, akkor air fryerben is süthetjük. 185 fok/15 perc kb. elég lesz.

További receptekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a   KrEdithKanál, befőzéssel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKonyha, kerttel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKert, és kreatív ötletekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKuckó oldalaimon érheted el.

Készítsd el weboldaladat ingyen!