Szamócás muffin
Tulajdonképpen írhatnám címnek bármilyen muffin jelzőjét is, mert mindig ugyanazt az alapreceptet használom. Azért szamócás, mert ezt sütöttem meg, amikor a bejegyzést készítettem. Az alaprecept rendkívül egyszerű, mércés kancsóval mérek, és bármivel ízesítek. Szerintem ez elég ígéretesnek hangzik.
Hozzávalók
Alaprecepthez (kb 24 db muffinra elég):
- 6 dl liszt
- 2 dl cukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk sütőpor
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 1,5 dl olaj
Egyéb ízesítés:
- kakaópor
- csokireszelék
- fahéj
- ciromhéj
- gyümölcsök
- aromák
- ezek kombinációi, stb.
Egy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sütőport. Hozzáöntjük a tejet, olajat, beleütjük a tojásokat. Az egészet mixerrel keverjük, akkor jó, ha kicsit buborékozik. Ha a szamócás muffint készítjük, keverjünk a tésztához reszelt citromhéjat, esetleg egy kis vanília vagy rumaromát. A tepsit béleljük ki muffinpapírral, vagy szilikonos muffinsütővel. Mindegyikbe tegyünk egy ek tésztát, majd egy szem szamócát, és újból tésztát. A forma ne legyen tele. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig süssük. Tipp: ha nem számít, hogy szép kerek legyen a muffin formája, akkor air fryerben is süthetjük. 185 fok/15 perc kb. elég lesz.
További receptekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKanál, befőzéssel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKonyha, kerttel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKert, és kreatív ötletekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKuckó oldalaimon érheted el.