Ricottás desszert

2024.01.13
Ricottás desszert
Ricottás desszert

Időnként kapok a gyerekektől egy kis házi ricottát. Ezt ki is használom, készítek egy kis ricottás desszertet. Tudom, hogy a díszítés, tálalás lehetne szebb is, de az íze nagyon ott van. Igazi különlegesség.

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg ricotta
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 3 ek porcukor
  • pár csepp vaníliaaroma
  • 10 dkg zabkeksz

A zabkekszet törjük kézzel kicsi darabokra, nem baj, ha morzsolódik. A többi hozzávalót keverjük össze, a keveréket kóstoljuk (inkább többszörre adjuk hozzá a citromlevet, mert citromtól függ, hogy mennyire savanyú, és mennyi leve van). Egy tálba egyenletesen terítsük el a kekszdarabok felét, majd a krém felét terítsük szét rajta. Ezt ismételjük meg. A kekszből hagyjunk egy kis morzsalékot a desszert tetejére díszíteni. Hűtőben hagyjuk egy éjszakát összeéredni az ízeket, megpuhulni a kekszet.

Ricottás desszert hozzávalók
Ricottás desszert hozzávalók

További receptekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a   KrEdithKanál, befőzéssel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKonyha, kerttel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKert, és kreatív ötletekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKuckó oldalaimon érheted el.

Készítsd el weboldaladat ingyen!