Ricottás desszert
Időnként kapok a gyerekektől egy kis házi ricottát. Ezt ki is használom, készítek egy kis ricottás desszertet. Tudom, hogy a díszítés, tálalás lehetne szebb is, de az íze nagyon ott van. Igazi különlegesség.
Hozzávalók:
- 30-35 dkg ricotta
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 ek porcukor
- pár csepp vaníliaaroma
- 10 dkg zabkeksz
A zabkekszet törjük kézzel kicsi darabokra, nem baj, ha morzsolódik. A többi hozzávalót keverjük össze, a keveréket kóstoljuk (inkább többszörre adjuk hozzá a citromlevet, mert citromtól függ, hogy mennyire savanyú, és mennyi leve van). Egy tálba egyenletesen terítsük el a kekszdarabok felét, majd a krém felét terítsük szét rajta. Ezt ismételjük meg. A kekszből hagyjunk egy kis morzsalékot a desszert tetejére díszíteni. Hűtőben hagyjuk egy éjszakát összeéredni az ízeket, megpuhulni a kekszet.
További receptekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKanál, befőzéssel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKonyha, kerttel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKert, és kreatív ötletekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKuckó oldalaimon érheted el.