Pizzás csiga

2023.12.27
pizzás csiga
pizzás csiga

A sült paradicsom, avagy pizzakrém nagy mennyiségben készül nálam nyáron, hogy bőven jusson a kamrapolcra. Nagy kedvenc a családban. Számos ételhez használjuk, többek között a pizzás csigához is. Ha hirtelen kell valamit sütni, amit még egy válogatós tini is hajlandó megenni, akkor a pizzás csiga remek ötlet.

Hozzávalók:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, elkeverjük. Mélyedést készítünk a közepébe, ide szórjuk a cukrot, és rámorzsoljuk az élesztőt. A tejet meglangyosítjuk, és ráöntjük az élesztőre. Várunk kb. 2-3 percet, hogy beinduljon az élesztő, majd ráöntjük az olajat. A tésztát alaposan kidagasztjuk, akkor jó, ha elválik az edény falától, és a kezünktől is. A tésztát az edényben letakarva 45 percig kelesztjük. Ezután lisztes munkalapon kinyújtjuk téglalap alakúra, lehetőleg minél vékonyabbra. Rákenjük a sült paradicsom szószt (akinek nincs, lehet kapni a boltban pizzakrémet, vagy sűtített paradicsomot pici fokhagymás rántáson felfőzünk, pizzafűszerrel ízesítünk), rászórjuk a kockára vágott sonkát, ráreszeljük a sajt kétharmadát, majd a hosszú oldalán feltekerjük. A tésztarudat kb. 2 cm szélességben felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csigákat, és megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal. 30 percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütési idő változhat attól függően, mennyire sikerült kinyújtatni a tésztát, előmelegíteni a sütőt. A lényeg, hogy ellenőrizzük, nehogy megégjen, akkor jó, ha szép piros a tészta és a sajt a tetején.

További receptekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a   KrEdithKanál, befőzéssel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKonyha, kerttel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKert, és kreatív ötletekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKuckó oldalaimon érheted el.

Készítsd el weboldaladat ingyen!