Paradicsomos káposzta
Ez egy tipikusan olyan étel, amihez - ha nem számít a feltét és az ízesítés - nem kell semmit a boltból vennem. Minden ott van a kamrapolcon. Az is jó benne, hogy gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
- 1 üveg káposztaalap ( Ahogyan befőzöm a nyári káposztát )
- 1 üveg sűrített paradicsom (esetleg még egy kis paradicsomlé is) ( Paradicsom befőzése télire sok-sok recepttel )
- 1 db hagyma
- só, cukor, őrölt kömény
- 1 ek liszt
- olaj
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. 1 tk őrölt köményt elkeverünk benne, ráöntjük a káposztaalapot (akinek nincs, az egy kis fej káposztát felaprít, ráteszi a hagymára, picit párolja, felönti vízzel, és addig főzi, amíg a káposzta megfő), a sűrített paradicsomot, ha úgy érezzük, hogy nem elég paradicsomos, akkor még egy kis paradicsomlé is mehet rá. Felforraljuk, kb még 5 percig hagyjuk összefőni az ízeket, közben sóval, kevés cukorral ízesítjük. 1 ek olajből és 1 ek lisztből rántást készítünk, ezzel sűrítjük be a káposztát. Feltétnek teszünk rá tálaláskor fasírtot, pörköltet, szelet sült húst, kolbászt vagy amit szeretnénk.
További receptekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKanál, befőzéssel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKonyha, kerttel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKert, és kreatív ötletekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKuckó oldalaimon érheted el.