Kekszszalámi

2024.02.07

Anyukámtól kaptam egy kis diót, így néha elcsábulok egy rúd kekszszalámi készítésére. Gyorsan össze lehet dobni, csak a pihenési idejét sikerüljön kivárni.

Hozzávalók:

  • 25 dkg háztartási keksz,
  • 10 dkg dióbél,
  • 10 dkg margarin,
  • 10 dkg porcukor,
  • 3 ek kakaópor,
  • 15 dl tej
  • 1 rumaroma

A kekszet összetördeljük apróra, a diót is aprítjuk, de nem daráljuk. Egy tálba tesszük őket. A tejből, porcukorból, kakaóból, vajból szirupot főzünk, ha kész, hozzákeverjük a rumaromát. A szirupot ráöntjük a kekszre és a dióra, alaposan összekeverjük. Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával úgy, hogy oldalt kilógjon. Belekanalazzuk a masszát, megnyomkodjuk, elsimítjuk, majd a fóliát oldalról ráhajtjuk. Legalább egy éjszakát a hűtőben hűtjük, ennyi idő alatt megpuhulnak a kekszdarabok.

További receptekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKanál, befőzéssel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKonyha, kerttel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKert, és kreatív ötletekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKuckó oldalaimon érheted el.

Készítsd el weboldaladat ingyen!