Kekszszalámi
Anyukámtól kaptam egy kis diót, így néha elcsábulok egy rúd kekszszalámi készítésére. Gyorsan össze lehet dobni, csak a pihenési idejét sikerüljön kivárni.
Hozzávalók:
- 25 dkg háztartási keksz,
- 10 dkg dióbél,
- 10 dkg margarin,
- 10 dkg porcukor,
- 3 ek kakaópor,
- 15 dl tej
- 1 rumaroma
A kekszet összetördeljük apróra, a diót is aprítjuk, de nem daráljuk. Egy tálba tesszük őket. A tejből, porcukorból, kakaóból, vajból szirupot főzünk, ha kész, hozzákeverjük a rumaromát. A szirupot ráöntjük a kekszre és a dióra, alaposan összekeverjük. Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával úgy, hogy oldalt kilógjon. Belekanalazzuk a masszát, megnyomkodjuk, elsimítjuk, majd a fóliát oldalról ráhajtjuk. Legalább egy éjszakát a hűtőben hűtjük, ennyi idő alatt megpuhulnak a kekszdarabok.
További receptekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKanál, befőzéssel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKonyha, kerttel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKert, és kreatív ötletekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKuckó oldalaimon érheted el.