Gyümölcsleves
Minden nyáron főzök be jó sok gyümölcsleves alapot szilvából és almából vegyesen. Télen nagyon gyorsan elkészíthető belőle egy kis leves, vagy gyümölcsszósz. Boltba sem kell menni vásárolni miatta. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 1 üveg gyümölcsleves alap (link: A szilva nem hiányozhat télen a polcról )
- 3 db alma
- 1/2 tk só
- 2-3 ek cukor
- fűszerek: ½ tk fahéj, 4-5 db szegfűszeg, ½ tk citromhéj
- 1 ek vanília pudingpor
- 250 ml tej
Az almát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Ha felforrt, hozzáadjuk a gyömölcsleves alapot (akinek nincs, több gyümölcsből főzze a levest), a sót, a cukrot és a fűszereket. Addig főzzük, amíg az alma megpuhul. A tejből és a pudingporból habarást csinálunk, a leveshez öntjük, és újra felforraljuk. Ezután még ízlés szerint ízesíthetjük citromlével, citromsavval, cukorral, mézzel, édesítőszerrel. Tipp: ha nincs otthon alma, egyéb gyümölcs, anélkül is szimplán behabarhatjuk a gyömölcsleves alapot.
További receptekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKanál, befőzéssel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKonyha, kerttel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKert, és kreatív ötletekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKuckó oldalaimon érheted el.