Fasírt zabpehellyel
Szükségem volt egy olyan fasírtreceptre, ahol megúszom belőle a kenyeret, és a sütése után sem kell három napig szellőztetni. Nos, a kenyeret zabpehellyel helyettesítem, az olajban sütést pedig az air fryer segítségével úszom meg. Bónuszként egy kis répaköret jöhet mellé szintén air fryerben sütve. Természetesen a hozzávalók zöme a kertecskémből került ki.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 3-4 cikk fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- fél tk bors
- 2 tk nyers vegeta sóval (link: Receptek, ha sok sárgarépa termett a kertben)
- 2 ek olaj
- 2 tojás
- 5-6 dkg zabpehely
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Amíg a hagyma elkészül, a darált húst összekeverjük a zabpehellyel és a tojással. Ha a hagyma megpuhult, hozzákeverjük a fűszerpaprikát, borsot, vegetát és belenyomjuk a fokhagymát. Összekeverjük, majd ráöntjük a húsra. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd kis gombócokat formálunk belőle. Air fryerben 200 fokon 30 perc alatt sütjük. Köretként süthetünk pl. répát szintén air fryerben 180 fokon 35 percig.
További receptekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKanál, befőzéssel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKonyha, kerttel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKert, és kreatív ötletekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKuckó oldalaimon érheted el.