Bolognai spagetti

2024.01.13
Bolognai spagetti
Bolognai spagetti

Ha van egy kis darált hús, sajt, spagettitészta itthon, akkor könnyedén készíthetek ebédre egy kis bolognai spagettit. Ugyanis minden egyéb hozzávaló van a saját készletemben a kertecskémből, és ez nagyban csökkenti a kiadást. Na jó, a bors, a só és az olaj is bolti, de ez alapkészlet egy konyhában. Bár nem mindig, ha épp kifogyott, de most nem ez a lényeg, térjünk vissza a bolognai spagetti receptjéhez!

Hozzávalók:

  • 1 üveg bolognai szósz (link:  Paradicsom befőzése télire sok-sok recepttel)
  • 2-3 dl paradicsomlé
  • 2-3 ek ketchup
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 kk fűszerpaprika
  • fél kk bors
  • 1 tk olasz fűszerkeverék (ha nincs, oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
  • 1 kk só
  • 2 ek olaj
  • 15-20 dkg sajt (reszelhető)
  • spagettitészta

A hagymát megpucoljuk, apró kockákra daraboljuk, és olajon üvegesre dinszteljük. Mehet rá a bors, só fűszerpaprika, fokhagymanyomóval rányomjuk a megpucolt fokhagymát, összekeverjük, majd hozzáadjuk a darált húst. Jól összeforgatjuk, fedő alatt időnként megkevergetve megvárjuk, amíg kifehéredik a hús, hozzáadjuk az olasz fűszerkeveréket, majd addig főzzük, amíg a víz el nem fő alóla. Ekkor adjuk hozzá a bolognai szószt és a paradicsomlevet. Ha az egész összefőtt, a hús megpuhult, ízlés szerint még ízesíthetjük ketchuppal, sóval, fűszerekkel.

Spagettitésztát főzünk ki hozzá, a tésztára halmozzuk a húsos szószt, a tetejére sajtot reszelünk.

További receptekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a   KrEdithKanál, befőzéssel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKonyha, kerttel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKert, és kreatív ötletekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a  KrEdithKuckó oldalaimon érheted el.

Készítsd el weboldaladat ingyen!