Bolognai spagetti
Ha van egy kis darált hús, sajt, spagettitészta itthon, akkor könnyedén készíthetek ebédre egy kis bolognai spagettit. Ugyanis minden egyéb hozzávaló van a saját készletemben a kertecskémből, és ez nagyban csökkenti a kiadást. Na jó, a bors, a só és az olaj is bolti, de ez alapkészlet egy konyhában. Bár nem mindig, ha épp kifogyott, de most nem ez a lényeg, térjünk vissza a bolognai spagetti receptjéhez!
Hozzávalók:
- 1 üveg bolognai szósz (link: Paradicsom befőzése télire sok-sok recepttel)
- 2-3 dl paradicsomlé
- 2-3 ek ketchup
- 50 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- fél kk bors
- 1 tk olasz fűszerkeverék (ha nincs, oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
- 1 kk só
- 2 ek olaj
- 15-20 dkg sajt (reszelhető)
- spagettitészta
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra daraboljuk, és olajon üvegesre dinszteljük. Mehet rá a bors, só fűszerpaprika, fokhagymanyomóval rányomjuk a megpucolt fokhagymát, összekeverjük, majd hozzáadjuk a darált húst. Jól összeforgatjuk, fedő alatt időnként megkevergetve megvárjuk, amíg kifehéredik a hús, hozzáadjuk az olasz fűszerkeveréket, majd addig főzzük, amíg a víz el nem fő alóla. Ekkor adjuk hozzá a bolognai szószt és a paradicsomlevet. Ha az egész összefőtt, a hús megpuhult, ízlés szerint még ízesíthetjük ketchuppal, sóval, fűszerekkel.
Spagettitésztát főzünk ki hozzá, a tésztára halmozzuk a húsos szószt, a tetejére sajtot reszelünk.
További receptekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKanál, befőzéssel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKonyha, kerttel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKert, és kreatív ötletekkel kapcsolatos bejegyzéseimet a KrEdithKuckó oldalaimon érheted el.